Indexi i prijatelji: Koncertni spektakl u čast Bodi Kovačeviću

O događaju

U duhu neprolazne ljubavi prema kultnom sarajevskom bendu Indexi i u spomen na našeg istaknutog gitaristu, kompozitora, producenta i aranžera Slobodana Bodu Kovačevića, člana legendarne grupe, Indexi i prijatelji okupit će se 15. aprila u Banja Luci (Borik).

Na ovom legendarnom hommageu bendu Indexi uz članove benda - Fadila Redžića, Nenu Jurina, Pece Peteja, Sinana Alimanovića, te gitaristu Murisa Varajića pridružiti će se glazbene legende poput Vlatka Stefanovskog, Branka Đurića Đure, Borisa Novkovića, Seida Memića - Vajte, Dejana Cukića, Aide Mušanović Arsić, Harija Mata Harija, Nermina Puškara, Zorana Predina, Vladu Kalembera te Gabora Lenđel.

Slobodan Bodo Kovačević potpisao je mnoge bezvremenske hitove Indexa. Njegove samostalne kreacije, poput "Pružam ruke", "Plima", "Negdje na kraju u zatišju" i "Modra rijeka", zajedno sa saradnjom s Fadilom Redžićem na numerama kao što su "Balada" i "Svijet u kome živim" ostavile su dubok trag na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije. Diplomirani arhitekt, život je posvetio muzici, a muzički znalci pamte ga i kao jednog od najvećih gitarista bivše države. Između ostalog sudjelovao u aranžiranju prvog i, po mnogima, najboljeg albuma Josipe Lisac, "Dnevnik jedne ljubavi" iz 1973. godine.

Uz muziku, gajio je strast i prema slikanju. Izložba njegovih akvarela bit će otvorena na dan koncerta, 13. aprila u BKC-u, a plakat (!?)radila je njegova kćer Hana Kovačević, uspješna dizajnerica koja živi i radi u Milanu.

18 godina projekta “Indexi i prijatelji”

Projekt Indexi i prijatelji projekt započeo je prije 18 godina, a do danas je održan više od 30 puta na prostorima bivše Jugoslavije. "Indexi su ne samo muzika, već i slika jednog vremena. Njihova muzika nosi beskrajnu emociju i ostavlja neizbrisiv trag u srcima slušatelja. Svi koncerti u ovih 18 godina bili su rasprodani, sve dvorane do posljednjeg mjesta su bile popunjene, jer ovo nije samo glazbeni spektakl, već i emotivno putovanje kroz vremensku kapsulu muzike koja je obilježila generacije ", izjavio je producent i idejni tvorac projekta, Tomislav Kašljević. Istaknuo je i kako je ljubav prema Indexima i njihovoj glazbi bila pokretačka snaga ovog projekta te kako je uvijek nastojao održati visoki standard kvalitete, vođen riječima pokojnog Kornelija Kovača, člana Indexa.

"Očaravajuće je kada nakon toliko godina ljudi i dalje pjevaju naše pjesme. To pokazuje da su naše pjesme žive i da su dio nas", izjavio je Fadil Redžić, jedan od osnivača Indexa.

Indexi su ostavili neizbrisiv pečat u glazbenoj povijesti bivše Jugoslavije, a njihova muzika i dalje živi i nadahnjuje nove generacije. Ovaj koncertni spektakl pružit će priliku da se ponovno proživi magija njihovih bezvremenskih hitova i da se odaje počast jednom od najznačajnijih bendova ovih prostora.

Ulaznice
PARTER | SJEDENJE
CENA: 35 BAM
TRIBINE | SLOBODNO SJEDENJE
CENA: 25 BAM
Detalji o događaju
 • Dana
  Sati
  Min
  Sek
 • Datum i vrijeme održavanja
  15. Aprila 2024. 20:00
 • Lokacija
 • Vrsta događaja
 • Organizator

  RAVEL BH DOO

Podjeli ovaj događaj