Festival nastao sa željom da se Istočno Sarajevo pozicionira kao domaćin prestižnog pivskog festivala koji će postati prepoznatljiv i tradicionalan!

O događaju

Festival je osmišljen sa ciljem da se integriše strast prema vrhunskim pivima, kvalitetnoj hrani i muzičkoj sceni regiona sa odgovarajućom porukom očuvanja životne sredine.
Ono čime festival želimo učiniti drugačijim jeste stavljanje fokusa na ekologiju i prirodu kroz podizanje svijesti o značaju očuvanja životne sredine posebno kada se radi o događajima koji prirodno privlače veliki broj ljudi i generišu značajnu količinu otpada.
Kroz široku ponudu kvalitetnih piva izbor vrhunskih muzičkih izvođača te kroz razne aktivnosti u okviru festivala težićemo da oživimo ovu ideju sa ciljem da postane podraz umjevajuća za buduće događaje sličnog tipa.

Beerka festival takođe teži da podstakne obrazovanje i promoviše znanje. Kroz niz radionica planiramo da obradimo teme povezane sa pivarstvom ugostiteljstvom i ekologijom.
Naša radionica Pivozofija fokusiraće se na promociju kulture konzumiranja piva. Ovde će posjetioci imati priliku da usvoje osnovna znanja o filozofiji pravljenja i služenja piva te da se upoznaju sa različitim stilovima piva i pokušaju da uživaju “u svakom gutljaju.
Druga radionica Pivologija baviće se ekološkim aspektom u kontekstu događaja poput našeg festivala. Posjetioci će biti u mogućnosti da čuju razne informacije o načinima na koje svako od nas može dati svoj doprinos u zaštiti prirode i okoline.

Ekološki aspekt festivala će biti prisutan u svakom detalju od promo upotrebe biorazgradljivih materijala kao što su čaše za pivo i korpice za hranu do pažljivo osmišljenih sistema za odlaganje otpada.
Ideja je da društveno odgovorne kompanije daju svoj doprinos kroz promociju sopstvenih proizvoda koji su u službi očuvanja životne sredine.
Želimo da pokažemo da je moguće organizovati veliki događaj a da se pritom pažljivo postupa prema okruženju.

Naša vizija je da Beerka festival postane primjer za ostale događaje sličnog obima i karaktera pokazujući kako je moguće postići visok nivo zabave i društvene interakcije dok se istovremeno odgovorno ponašamo prema okruženju u kojem živimo.
Želimo da ovu ideju prenesemo na naše partnere i sponzore sa kojima blisko sarađujemo kako bismo osigurali da se naše
vrednosti održivosti reflektuju u svim aspektima festivala.
Kroz svoju ponudu različitih aktivnosti težimo da pokažemo da je svako od nas kao pojedinac u stanju da doprinese očuvanju okruženja a da pri tome ne izgubi na uživanju i zabavi koju pruža jedan ovakav događaj.

Ulaznice
FESTIVALSKA ULAZNICA
Stajanje
CIJENA: 15 KM
1.DAN | PETAK | 01.09.
Stajanje
CIJENA: 10 KM
2.DAN | SUBOTA | 02.09.
Stajanje
CIJENA: 10 KM
Detalji o događaju
 • Datum i vrijeme održavanja
  1. Septembra 2023. 17:00
 • Traje do
  3. Septembra 2023. 01:00
 • Lokacija
 • Vrsta događaja
 • Organizator

  UDRUŽENJE EKO URBAN CENTAR

Podjeli ovaj događaj